ابعاد گفتمانی «طوفان الاقصی» در جهان-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

ابعاد گفتمانی «طوفان الاقصی» در جهان

طبق نظرسنجی یک مؤسسه تحقیقاتی فلسطینی، ۶۳ درصد فلسطینیان از مبارزه مسلحانه به‌عنوان بهترین راهبرد برای رسیدن به کشوری مستقل و پایان دادن به اشغالگری رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند. تجمیع این نظرسنجی با نظرسنجی دانشگاه هاروارد مبنی بر مخالفت 52 درصدی جوانان آمریکایی با موجودیت صهیونیسم، مصداق طوفان گفتمانی است.
حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۰۲ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 23
کد خبر: ۲۱۹۶۶۷

ابعاد گفتمانی «طوفان الاقصی» در جهان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ گرچه بسیاری از تحلیلگران و رسانه های منطقه و جهان بر روی ابعاد میدانی و امنیتی جنگ غزه تمرکز ویژه ای کرده اند، اما ابعاد فرامتنی و گفتمانی این جنگ فراتر از حد تصور همگان است. این بیداری گفتمانی و فرامتنی صرفاً معطوف به تاکتیک ها و سیاست های رژیم اشغالگر قدس نیست و موجودیت آن را هدف قرار داده است.

بدون شک یکی از اصلی ترین اهداف رژیم اشغالگر قدس از حمله همه جانبه به نوار غزه و نسل کشی آشکار در این منطقه افزایش هزینه مقاومت در برابر تل آویو است


به عبارت بهتر، مخالفت منطقه ای و جهانی با صهیونیسم اکنون معطوف به بنیان ها (و نه سیاست ها) شکل گرفته است و انعکاس بیداری گفتمانی در زمان حال و آینده ای نزدیک قابل تصور و تصدیق خواهد بود و هر روزه اشکال و متعلقات تازه ای در ابعاد فردی، اجتماعی، جغرافیایی و راهبردی می یابد.
 


در این میان برخی نظرسنجی ها به خودی خود دارای پیام هستند و خطوط راهبردی جهان معاصر را تحت تأثیر قرار خواهند داد. طبق نظرسنجی ای که هفته گذشته به وسیله یک مؤسسه تحقیقاتی برجسته فلسطینی منتشر شد، ۶۳ درصد فلسطینیان باریکه غزه و کرانه باختری از مبارزه مسلحانه به عنوان بهترین راهبرد برای رسیدن به کشوری مستقل و پایان دادن به اشغالگری رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند.
 
این رقم حاکی از رشد ۱۰ درصدی نسبت به سه ماه پیش است. بدون شک یکی از اصلی ترین اهداف رژیم اشغالگر قدس از حمله همه جانبه به نوار غزه و نسل کشی آشکار در این منطقه افزایش هزینه مقاومت در برابر تل آویو است. پیش فرض مقام های امنیتی و سیاسی آمریکا و رژیم صهیونیستی این بود، پس از وقوع جنگ غزه و تشدید جنایت های رژیم صهیونیستی در آسمان و زمین منطقه، گرایش فلسطینیان به صلح با رژیم اشغالگر قدس و تحقق راهکار دودولتی فراهم خواهد شد. 
 
تجمیع نظرسنجی بیان شده با نظرسنجی اخیر دانشگاه هاروارد مبنی بر مخالفت 52 درصدی جوانان 18 تا 24 سال آمریکایی با موجودیت صهیونیسم و تأکید آنها بر لزوم آزادی کل سرزمین فلسطین، مصادیق طوفان گفتمانی است. بدون شک این روند معطوف به زمان حال (جنگ غزه) نیست و در آینده پژوهی و آینده نگاری صهیونیست ها به مثابه عامل سرعت دهنده در روند نابودی این رژیم شناسایی و تحلیل خواهد شد.
 
اکنون بخش اعظمی از نگرانی آمریکا و رژیم صهیونیستی جا به جایی آشکار و محسوس فرامتن و محیط بین المللی به زیان آنهاست. این موضوع ثوابت (راهبردها) و روشها (تاکتیک ها) را از سوی جریان فراگیر مقاومت به چالش خواهد کشید. همان گونه که مشاهده می شود، راهکارهایی مانند طرح دودولتی نیز در این منظومه محکوم به زوال و شکست خواهد بود.
 
محصول حدود 2.5 ماه نسل کشی مستمر صهیونیست ها با حمایت آمریکا و غرب چیزی جز تحقق شکست همزمان متنی و فرامتنی تل آویو و غرب در جنگ غزه نبوده است. این شکست تمام عیار از سوی رسانه ها و سیاستمداران قابل سانسور یا تحریف نخواهد بود. ابراز نگرانی برخی راهبردنویسان غربی و صهیونیستی نسبت به آثار تبعی جنگ غزه بر مرزهای فکری و راهبردی جهان ریشه در همین حقیقت مطلق و غیر قابل انکار دارد.

ارسال نظر
آخرین اخبار